Linkajánló

A hazugság jelei

 

A hazugság az egy ösztönös dolog. Egy átlagos ember 10 perc alatt 3- szor hazudik és ez csak egy átlag ember. Vannak olyan emberek, akik nagyon jól hazudnak. Akár még a titkos szolgálatos és más hatóságokat is képesek átverni. De erre vannak a hazugságszakértők!

A hazugságokat észre lehet venni az arc külömböző részén. Pl: a szemen, a szemalatti részén, az orron és még sok más helyen. Én most a legjellemzőbb hazugságjeleket fogom bemutatni. 

 

 

A jelek:

 

 • a pupillatágulás
 • a sok pislogás
 • a szemkontaktus: ez bármilyen hihetetlen az emberek többsége hazugság közben a másik szemébe néz. Amikor ezt én is meghalottam akkor nagyon meglepődtem. Mivel azt hittem, hogy a hazug ember nem mer a másik szemébe nézni.
 • a sok kézmozdulat: Én ezt a jelet először a politikusokon vettem észre. Ők is sokat mutogatnak a kezükkel, amivel el akarják hitetni, hogy ez a helyes de álltalába nem mindig mondanak igazat.
 • a szemöldök apró felvonása különösebb nélkül
 • a száj szögletének apró rándulása
 • szemhunyorítás
 • a pupilla apró beszükülése
 • orr izom összehuzódása
 • magasabb hang hazugság közben
 • ha esetleg az illetőnek gallérja van, akkor a gallér huzogatása is a hazugság jele, mivel amikor hazudunk álltalába, izzadunk, ezért az izzadság lefolyik a nyakhoz és ez viszkető érzést kellt 

      

 

A testbeszéd

 

Az ember nem csak szavakkal komunikál. A nyelvi jeleken kivűl másokat is használ: mozog az arca, a keze a teste. Erről a témáról többet is olvashatnak az 

        http://www.lelkititkaink.hu/gesztus_szotar.html

 

 

 

Most kicsit térjünk vissza az eredeti témánkhoz, a hazugsághoz.

 

Kéz a test mögött

Ezt, gesztust már gyermekkorunkban is használtunk. Gyermekként, amikor hazudtunk mindig a testünk mögé tettük a kezünket. Ez felnőtként kicsit módosul. A felnőtt ember már nem hátra rakja a kezét, hanem már zsebre dugja vagy karbafonja.

A kéz nem csak a testünk mögött lehet, hanem a szánk előtt is. A kisgyerek, ha hazudik, akkor álltalába a szája elé teszi a kezét ezzel azt jelezve, hogy hoppá ezt nem szabadott volna kimondanom!

Ez a gesztus kamaszkorban kicsit megváltozik. A kamaszok ilyenkor már a szájuk feletti részhez nyúlnak.

 

 

 

A meglepődés

 

A meglepődés egy nagyon rövid folyamat az arcon.

A szakértők úgy tartják, hogy akinél, 1 másodpercnél tovább tart a meglepődés az hazudik, vagyis állmeglepődésről beszélünk.

 

 

Szemkontaktus

Ha valaki túl sákáig tartja a szemkontaktust az egyértelműen, hazudik.

 

 

 

 

 

 

 

   Ajánlom figyelmükbe a Hazudj ha tudsz című sorozatot amit az rtl klubbon nézhetnek meg 

http://www.rtlklub.hu/sorozatok/hazudjhatudsz/cikk/272157

 

 

 

 

18 biztos jel, hogy hazudik a másik

 

Az emberek többségének meggyőződése, hogy profi módon hazudik. Leírásunkból kiderül, ki hol rontja el, majd bukik bele saját füllentéseibe...

Ha a testbeszéd alapvető és jól felismerhető törvényszerűségeinek ismeretében kicsit is odafigyelünk a beszélgetőpartner mimikájára, a mozdulataira, a gesztusaira, akkor sok mindent megtudhatunk, arról, amit valójában el akar titkolni előlünk. Az alábbi útmutató kiválóan alkalmazható a füllentők testbeszédének értelmezéséhez. 

Statisztikák egyértelműen kimutatták, hogy a férfiak többször hazudnak, mint a nők, akiknek csak 27, a férfiaknak viszont 36 százaléka rendszeres füllentő, azaz mellébeszél. De vajon miről és hogyan ismerhető fel, ha egy férfi vagy nő a környezetünkben nem a valóságot mondja? Az alábbi jelek segítenek a felismerésben: 


- A füllentő kerüli a partner tekintetét; 
- Tőle szokatlan gesztusokat használ, amelyek egyáltalán nem jellemzik Őt (bókokat mond, ajándékot, virágot vesz, de akár mosogatásba, takarításba kezd); 
- Ütemesen rázza a lábát, egyik lábáról a másikra áll; 
- Beszéd közben összehunyorítja a szemét; 
- Pupillái kitágulnak; 
- Többször felhúzza a szemöldökét; 
- Orrizmai összehúzódnak; 
- Mindig és mindenre azonnal van magyarázata – legtöbbször anélkül, hogy kérdeznék. Akár tanút is megnevez, akivel együtt volt. 

Árulkodó testbeszéd 


Mimika 

Komoly óvatosság szükséges, azokhoz a személekhez, akiknek pókerarcuk van, a mosolyuk, és egyéb arckifejezésük szinte megfagy. A természetes arckifejezés ugyanis rendszeresen változik, - követve a beszélgetés menetét. 

A testmozgás koordinációja 

A füllentőknél könnyen megfigyelhető, hogy a testmozgásuk és az arckifejezésük időben eltolódik (pl. ha valaki felpattan ülő helyzetéből, de az az arca csak egy-két másodperc múlva tükrözi a dühöt). 

Hangok 

A hazudozók 70 %-nak magasabb/erősebb a hangja, amikor hazudik. Na persze a profi hazugok nagyon is jól tudják ezt, és ilyenkor még mélyebb, édesebb, odaadóbb hangon szólalnak meg. 

Testmozdulatok 

A még tapasztalatlan hazudozók legtöbbszür egy hirtelen mozdulattal, - vállrándítással, kézlegyintéssel, szemlesütéssel, - elárulják magukat. A profik – akik már ismerik az előbbi hibákat, – nagyon ügyelnek erre, épp ezért ügyelnek a merev testtartásra. 

Eltúlzott reakciók 

A minden nap vagy gyakran hazudozó emberek általában eltúlzott reakcióikkal tudják elárulni magukat. Ilyenek a dühkitörések, ha valaki kételkedik a szavukban. 

Beszédstílus 

A füllentők nagy többsége hajlamos a túlzottan részletes beszámolásra, sokat és gyorsan beszélnek (rendszerint előre felkészülnek erre), és mondanivalójukben rendszeresen használják a "higgy nekem!" , "komolyan mondom" , "komolyan gondolom", "őszintén szólva" szókapszolatokat 


4 egyértelmű jel Szájőrzés 

Ha beszéd közben eltakarja kezével a szájat, miközben a hüvelykujj az arcához nyomódik, ez annak a jele, hogy agya tudat alatt megpróbálja visszatartani a hazug szavakat. Sokan köhintgetésekkel, kezük tördelésével, maguk elé nézéssel próbálják ezt a gesztust efedni. 

Ha azonban akkor teszi valaki a kezét a szája elé, amikor beszélgetőpartnerét hallgatja, az annak a jele, hogy nem hiszi el azt , amit mondanak neki. 


Orrérintés 

Ez tulajdonképpen a szájőrzés egyik változata, - inkább a profi hazudozók mozdulata. Egy-két rövidke érintés, olyanok ezek, melyeket nem lehet az orrvakarással összetéveszteni. 

Szemdörzsölés 

A férfiak nagy többsége erősen dörzsölik szemüket, ha épp füllentenek, a nőknél ez már egy sokkal kifinomultabb mozdulat. A mozdulatot szintén a tudatalatti irányítja, azért, hogy ne kelljen látniuk szemtől szembe azt, akinek hazudnak. 

Gallérhúzogatás 

A hazugságok előadása közben szinte minden embernek elkezd izzadni a tenyere, valamilyen mértékben. Így egy kevés verejték gyűlhet össze a nyakon, - nőknél a mellhajlatban, -, ami viszket, és ingere támad a füllentőnek ezt a testtájékot megvakarni. Erről árulkodnak a nyaknál a gallért lazító mozdulatok, és a blúz igazgatása is.

 

Forrás: Internet 

http://www.sokszinuelet.eoldal.hu/cikkek/gondolatok-az-eletrol/a-hazugsag-jelei

Az is lehet hazugság jele ha valaki a beszédje során sok szünetet tart vagy éppen gyorsan, hadarva beszél erre nagyon oda kell figyelnünk. 

A szakértőknek nem azt kell leleplezniük hogy mikor hazudik az ember hanem azt hogy miért! 
 

 

 

A hazugság

A hazugság jelei, közé tartozik az, amikor valaki szokatlan gesztusokatprodukál, vagy olyan kifejezéseket és szófordulatokat mond, amelyekkel még nem találkoztunk, és furcsának hatnak.

 

Most egy új fejezethet érkeztünk, amelynek a címe az Érzelmek.

 

 Kétfélem érzelem látszódik az arcon az egyik az, amelyiket álcázunk, tehát el akarjuk rejteni a másik az, amelyiket mutatjuk.

 

Amikor próbálom megálapítani hogy valaki, hazudik-e akkor rengeteg érzelemmel találozom.

 

Pl.: Düh, undor, szomorúság.

 

És ha a rengeteg érzelemből egyet is észre veszek, akkor rá kérdezek, hogy mér, érez iránta például undort.

 

Pl: Amikor az egyik ismerősömet kérdeztem a barátjáról, azt mondta, hogy nagyon kedves és segítőkész. De közben haragot láttam az arcán.

 

 

 

Miért hazudunk?

 

 

A válasz nem is olyan kézenfekvő. Általánosságban talán önvédelemből, hogy megőrizhessük felnőttkorunkra már gyémántos fényűre csiszolt énképünket. Ez lehet képmutató hazugság, a magunk nagyrafújása, vagy a másik legyalázása. Aztán persze hazudunk még a galádságaink elleplezéséért is. Amíg csak magunkért tesszük, belső kényszerünktől vezéreltetve, lelkünk rajta. A hazug embert hamar kiismerik, és előbb-utóbb csak legyintenek ránk.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szavazás
Hogy tetszik az új weblapom?
Nagyon szép!
Jó lesz, csak töltsd meg tartalommal.
Nem rossz.
Nekem is kell ilyen!
Tehetséges vagy, ez nem kérdés...